Meg van az első győzelmünk a Premier Ligában (Review)

Arsenal győzedelmeskedett a Crystal Palace otthonában a vasárnapi derbyn Olivier Giroud, és Alexis Sanchez-nek (részben) köszönhetően. Fotók


Fotó: Arsenal.com

A találkozó végeredménye 2:1 lett, és Per Mertesacker szerint javulás ismét folyamatában lehet akár a következő mérkőzésen a Liverpool elleni találkozón.

Igazán jól kezdtük a találkozott, és sok helyzetet teremtetünk a meccs elején, és előbb is gólt szerezhetünk volna, sokszor mi magunknak nehezítettük meg a dolgunkat, de összességében ez egy nagyon biztató teljesítményt nyújtottunk - vélte Mertesacker, aki erősen kritizálta a csapat gyenge teljesítményét a West Ham ellen, de úgy véli, hogy a csapat megfelelő módon helyre állt, és bizonyított.

A vasárnapi derbyn Lee Mason játékvezető volt a hivatalosan kinevezve eme mérkőzésre, és sokan nem értettek egyet, hogy miért nem állította ki Mason Coquelint, hiszen sárga lapos megmozdulása volt, de csak szóban figyelmeztette.

A korábbi játékvezető Dermot Gallagher a következőket mondta: hogy a játékvezetők"70% -a Francis Coquelin-t kiállította volna, és emiatt nagy szerencséje volt, hogy nem történt meg a kiállítás. Arséne Wenger viszont nem látta igazságosnak amikor Coquelin megkapta az első sárgáját, mondta a meccs utáni sajtótájékoztatóján.

Arsenal legenda Thierry Henry is hasonló véleményezett, mint Dermot Gallagher, ugyanis szerencsés nek titulálta, hogy nem kapott pirosat, és elmondta, talán nem úgy nyerték meg a meccset, mint ahogy szokták, de mégis megverték a Palace-t, ami nem könnyű. Arsenal legenda a héten ünnepelte a 38 születésnapját, és Henry adta Coquelin-nek a Colombo becenevet.

Francis Coquelin a West Ham elleni találkozón is idegesen, durvábban játszott a keleténél, talán túl sok nyomás van rajta. Arteta akár le is veheti róla a rá nehezedő nyomást, ha egyszerre játszatná Wenger (bár erre nagyon kevés az esély), Francis mostanában amúgy is előrébb játszik a kelleténél és Arteta lehetne Coq helyén. Talán taktikailag is jobb lenne, de nem én vagyok az aki eldönti, hogy mi lenne a legjobb, mert csak egy blogger vagyok. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Arsenal Hírlevél | Rövid Hírek

Karcolatok / FA Kupa Döntő / Blog / Preview / Történelem? / Wembley / Red Army / Go Gunners !

Hírlevél | Elmúlt Napok Eseményei | Rövid Hírek