Megtörtént a címvédés [Community Shield] Chelsea ellenin

Arsenal a Chelsea legyőzésével 14 szeres szuper-kupa győztes lett a Wembleyben

Fotó: Arsenal.com
Arséne Wengerék 1:0 győzelmet arattak José Mourinho fiaival szemben a gyönyörű Wembley stadionban ahol 85,437 focifan láthatta eme kiváló mérkőzést.

Arséne Wenger a következő játékosira számíthatót: Cech, Mertesacker, Koscielny, Ozil, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Monreal, Cazorla, Bellerin, Coquelin. Csereként: Dubuchy, Gibbs, Gabriel, Arteta, Giroud, Martinez, Iwobi.
A mérkőzést Alex Oxlade-Chamberlein döntötte el a mérkőzés 24 perc minutumában egy gyönyörű bombagóllal. [A vasárnapi találkozóról készült 11 fotó, és videó! ]

A védelem kiválóan muzsikált Koscielny, és Per Mertesacker duónak köszönhetően, de a meccs embere természetesen a gólszerző Alex Oxlade-Chamberlain lett a Wembley stadionban.

Szintén hatalmas munkát végzett a fiatal Coquelin, aki elvégezte a piszkos munkát, ha kelletett faltolt, és a többi, amit megszokhatunk tőle az elvárt szinten.

Cech kapus is hozta klasszis mivoltát és meg is lett az eredménye, persze azért kelletett a szerencse is, hiszen akadtak ajtó-ablak ziccerek a kékeknél, de Cech személye jelenthette az akadályt, mert ő nem akármilyen kapus, hiszen maga tekintély.

A támadó szekcióban egyedüli csatárként Theo Walcott volt a fronton, és megvoltak neki is a ziccerei, de élni nem tudott vele, de ettől eltekintve nem volt rossz mérkőzése.

A középpálya kicsit gyengébb volt a megszokottnál, de nem ezért mert nem teljesítettek jól, hanem mert taktika része volt defenzívebb futball. 

Ha lehet azt mondani Arséne Wenger José Mourinhó taktikájával győzte le a Chelseat, persze lehet azt is mondani, hogy hová tűnt az őszinte futball, amit rögtön meg is kérdeztek Arséne Wenger-től a meccs utáni sajtótájékoztatóján, de ezt azonnal cáfolta a nagy öreg, mert ez csak egy mérkőzés volt.

A meccsben időközében voltak olyan fantasztikus passzjátékok amit a Wembley szurkoló igen ritkán láthat ...olyan volt ez mintha a Chelsea játszott volna valamelyik All-Star csapattal. Persze a kékek is tudhatnak hasonlóképpen játszani, de nem ez volt a fő céljuk, mert a futball több mindenből tevődik mint például a taktika mint tudjuk, de egy kicsit megalázó lehet José-nak, és nem véletlenül ment oda Wenger fiaihoz a mérkőzés befejeztével kezet fogni, ami ritka pillanat egyike volt, főleg az angol futballban.

A mérkőzésről még annyit kell tudni, hogy Arséne Wenger először tudta legyőzni José Mourinho által vezetett Chelseat, ami nagy súlyt jelentet Arséne Wenger-nek az elmúlt években, ez pedig José zsenialitása semmi kétség, mert ő a taktika ördöge. A Papa örömmel mehet nyugdíjba, de nem most mert még nagy szükség van rá az Arsenálnál, hiszen még lesznek Arsn Vs Che mérkőzések a Premier Ligában is.

A hétvégén elkezdődik a Premier Liga és szintén rangadó lesz megrendezve, ha nem is szuper, mert a West Ham látogat el hozzánk az Emirates-ben mégpedig vasárnap, ami szintén nem ígérkezik könnyebb találkozónak mint a Chelsea elleni a Wembley-ben a múlthétvégén. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Arsenal Hírlevél | Rövid Hírek

Karcolatok / FA Kupa Döntő / Blog / Preview / Történelem? / Wembley / Red Army / Go Gunners !

Hírlevél | Elmúlt Napok Eseményei | Rövid Hírek