Vieira: Az Arsenalból hiányoznak az egyéniségek! - Goal.com

A francia válogatottban több, mint száz alkalommal pályára lépő futballista szerint hiányzik a fizikai fölény és nincsenek egyéniségek a csapatban.

Vieira: Az Arsenalból hiányoznak az egyéniségek! - Goal.com: 'via Blog this'
Patrick Vieira szerint a gyenge fizikai kondíció és az egyéniségek hiánya okozza a Wenger-féle Arsenal sikertelenségét.


Az Ágyúsok egykori kapitánya tudja miről beszél, hiszen három alkalommal lett bajnok Arséne Wengerrel 1996 és 2005 között, amíg a klub szolgálatában állt - ezek közül egyik a 2003-04-s szezon veretlenül bajnok Arsenalja.

Wenger az utóbbi három évben kétszer is megnyerte csapatával az FA Kupát, a klub korábbi középpályása mégis inkább azokra a hiányosságra hívta föl a figyelmet, amik a saját idejében még megvoltak a londoni együttesben.
- Az én generációm Arsenalja erősebb játékosokból állt, az elmúlt években inkább a technikailag képzett játékosokra épített a klub. A veretlen csapatunk volt a tökéletes mix! Amikor most Arsenal meccset nézek, az az érzésem, hiányzik valami. Fizikai jelenlét, egyéniségek. Már nem szerepelnek olyan jól, csalódás volt többször is, hogy olyan mérkőzéseket bukott el a csapat, amit meg kellett volna nyernie - mondta a Telegraphnak Patrick Vieira.
A francia válogatottban több, mint száz alkalommal pályára lépő futballista nem csak sopánkodott, de megoldási javaslata is volt: az egykori nagy játékosokat jobban be kellene vonni a szakmai munkába Vieira szerint.
- Csalódott vagyok, hogy nincsenek egykori játékosok az Arsenalban. Jót tenne a fiataloknak, ha olyanoktól tanulnának, mint Henry, Ljungberg, vagy Keown. Szerintem hozzá tudnának tenni valamit az eddigiekhez és a játékosok is örülnének a lehetőségnek. Nem értem, az Ajax kiváló példa: a kiöregedett játékosok előtt az ajtó tárva nyitva áll, hogy részt vegyenek a munkában. Az Arsenal pedig egyszerűen nem teszi ezt és nem tudom miért.

~ Forrás:Goal Magyarország

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Arsenal Hírlevél | Rövid Hírek

Karcolatok / FA Kupa Döntő / Blog / Preview / Történelem? / Wembley / Red Army / Go Gunners !

Hírlevél | Elmúlt Napok Eseményei | Rövid Hírek