Theo Walcott boldog / Arséne Wenger nem tervezgeti a visszavonulást /Sanchez utolérheti Henryt

Theo Walcott bízik abban, hogy képesek lesznek a harmadik pozíciót megtartani a szezon végeztéig.


Fotó: Sky Sports
Theo Walcott csereként Bellerint-t váltotta a mérkőzés 72 percében, majd nem sokkal később lövésébe Blackett ért bele, és kiegyenlítődött az állás. A találatot hivatalosan öngólnak könyvelték el

26 éves támadó szélső elmondta, hogy pozitívan alakult a tegnapi United elleni mérkőzés, amikor kiegyenlítődött az állás megpattanó lövésének köszönhetően, de azt is leszögezte hogy időnként nem játszottak jól, de az utolsó húsz percben megmutatta a csapat prioritását, mert egy csapatként küzdöttek.

Arséne Wenger szerint mentálisan nagyon fontos volt amikor vissza jöttek a mérkőzésbe, és nem veszítettük el a mérkőzést, ugyanakkor leszögezte, hogy nem voltak elégé élesek főleg az első játékrészben, de a második félidőben már helyre rázódott a csapat szerkezete, és uralni tudták a mérkőzést. Fizikailag is csökkent az arány, emiatt jobban is domináltak.

Francia mester pozitívan nyilatkozott a Theo Walcott-ról, és Jack Wilshere-ről akik egyszerre csereként léptek pályára tegnap délután az Old Traffordon.

Wengers szerint Theo játéka élesebb lett és azt is hozzátette, hogy az emberek elfelejtik, hogy egy évet hagyott ki, míg Wilshere november óta szintén huzamosabb ideig nem játszott, akik láthatólag pozitív hatással voltak a csapat szerkezetére.

Fontos megemlíteni Alexis Sanchez-t, ugyanis ebben a szezonban 16 találata van a Premier Ligában, és kettővel kevesebb, mint anno Thierry Henry első Arsenálos idényében, de még mindig van két mérkőzés, és meg is van rá az esélye, hogy beérje a klub legendát, aki 18 alkalommal eredményezett 31 mérkőzésen legalábbis a magyar Wikipedia szerint.

Arséne Wenger nagy gondban lehet, hisz a kerete a szezon végén megerősödött, és nem teheti be mind a 25 legjobb játékosát kezdő tizenegyébe, akik képesek játszani a legmagasabb szinten.

Több angol lap is közzétette, hogy az Ágyúsok menedzsere közeljövőben nem tervezi a visszavonulását.

Wenger: "Mit tegyek, ha én is nyugdíjba mennék? Szeretem én is a lovakat, de én nem járok versenyekre (utalt az egykori vetélytársára Sir Alex Fergussonra) inkább nézek sok labdarúgó-mérkőzéseket, ha majd nyugdíjba megyek.

Ferguson edzőként 71 évesen vonult vissza, Arséne Wenger a 65 életévébe lépett, aki három Premier League bajnokságot, öt FA kupát, és szintén öt alkalommal halászta el Ferguson elöl a Community Shields-et.

Az Ágyúsok legközelebb Sunderlandal mérkőznek hétköznap május 20-án 20:45 kezdéssel, természetesen ez egy elmaradt találkozó, és ha jól emlékszem Fa Kupa találkozó miatt lett módosítva mérkőzés időpontja későbbre. A kékek pedig ma játszanak Gera Zoltán egykori klubjával a West Brom Albionnal 21:00 kezdési időpontban akikkel szintén mi is játszani fogunk az utolsó fordulóban hazai környezetben. 

Május 30-án Wembley-ben Fa Kupa címvédés lesz kilátásban az Aston Villa ellen, akik legutóbb csúfos vereséget szenvedtek a Southamtöl ugyanis 6:1-re kaptak ki a Premier Ligában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Arsenal Hírlevél | Rövid Hírek

Karcolatok / FA Kupa Döntő / Blog / Preview / Történelem? / Wembley / Red Army / Go Gunners !

Hírlevél | Elmúlt Napok Eseményei | Rövid Hírek